LDC Group

Ontdek de rijkdom van de merken

Luiten Food
LDC_header

LDC (Lambert Dodard Chancereul)

Lambert Dodard Chancereul (LDC) is ontstaan in de jaren ’50 in Sable, met één slachterij van gevogelte. Anno 2023 is LDC marktleider in Frankrijk en een belangrijke speler in de Europese pluimveemarkt.

LDC is in vele regio’s in Frankrijk actief, met veel slachterijen die vaak speciaal in één of enkele producten hun expertise hebben.

Inmiddels hebben zij meer dan 90 locaties door heel Europa. De meeste locaties zitten wel in Frankrijk, omdat dat nu eenmaal het land voor specialiteiten van gevogelte is.

Van de groep LDC nemen wij als Luiten Food – Thomas Foods Europa veel specialiteiten van gevogelte af die echt een totaalassortiment maken. Wij hebben korte, directe lijnen met de bedrijven en locaties zelf. Zo kunnen we snel en goed met elkaar handelen en afspraken maken, om uiteindelijk de klanten goed te kunnen bedienen.

Ook bezoekt Luiten Food – Thomas Foods Europa gezamenlijk met LDC regelmatig de slachterijen, maar ook voerbedrijven, voerfabrieken en vooral ook de boerenbedrijven die de dieren houden. Hier zijn wij erg open en transparant in, naar en voor onze klanten.

 

LDC

Kwaliteitsborging bij LDC

LDC heeft 4 kernwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering.

  • Duurzaam fokken

LDC zet zich in voor duurzame fokkerij. De duurzame fokkerij draagt bij aan de kwaliteitsborging van de bedrijven die onderdeel zijn van LDC. Tegen het jaar 2025 willen ze dat alle boerderijen onderdeel zijn van de duurzaamheidsprogramma’s zoals de biologische, vrije uitloop en label rouge programma’s. De andere 3 kernwaarden zijn hieronder weergegeven.

  • Samen leven en werken
  • Respect voor de natuur
  • Zorgen voor gezonde voeding

LDC Group beschikt over meerdere certificeringen. Naast de internationale zoals BRC, IFS of FSSC 22000, zijn ook interne processen geïmplementeerd die gebaseerd zijn op continue verbetering op het gebied van bioveiligheid en traceerbaarheid.

LDC group

De belangrijkste merken waar Luiten Food mee werkt

LDC Group is een bedrijf waar verschillende merken/bedrijven onderdeel van zijn. De merken weerspiegelen de dagelijkse toewijding om producten aan te bieden die het plezier van eten combineren met de noodzaak om gezond te eten. De belangrijkste merken die onder LDC Group vallen en waar Luiten Food – Thomas Foods Europa mee werkt:

  • Le Gaulois
  • Loué
  • Mâitre CoQ
  • Nature & Respect
  • Drosed
  • Doux
merken ldc

Benieuwd naar ons gehele gevogelte assortiment? Lees meer!

Luiten Food
Jonne Boers

Jonne Boers